BrinkBerichten nr. 12

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 12 / 22-11-2018
 

Winterversieravond 

Dankzij de hulp van veel ouders en de activiteitencommissie is de school afgelopen dinsdagavond omgetoverd in winterse sferen! Het ziet er weer hartverwarmend uit. Informatieavond over de op te richten 5-8 groep, woensdag 28 november 20.00 – 21.00 uur

Tijdens de algemene ledenvergadering is er, in het kader van passend onderwijs, een mededeling gedaan over de op te richten 5-8 groep voor hoogbegaafde leerlingen. De mededeling vindt u in de bijlage. Graag geven wij u de gelegenheid om hier meer over te weten te komen tijdens een speciale informatieavond, woensdag 28 november. Op de website vindt u alvast wat informatie d.m.v. FAQ’s. https://www.brinkschool.nlOnderhoud plantenbak

De leerlingen uit groep 5 onderhouden de plantenbak aan de voorzijde van de school!
Daar zijn we erg blij mee! Dank je wel leerlingen uit groep 5.
Zij zorgen ervoor dat de plantenbak netjes blijft en hebben eerder al bollen gepland zodat in het voorjaar de bak er mooi uit komt te zien. Voor hen is speciaal tuingereedschap aangeschaft dat goed door de leerlingen beheerd wordt. 


De leerkuil

Tijdens de carrouselavond, waar de ALV een onderdeel van vormde, gaf juf Susanne (leraar groep 5) informatie over ‘de leerkuil’. De leerkuil wordt met de kinderen besproken en gaat over:  hoe leer je? hoe kom je een stapje verder? En welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? In sommige klassen is de leerkuil al besproken en hoorden we dat de kinderen aan hun grootouders gingen uitleggen dat het best wel fijn is als je even in de leerkuil zit. Want dan kom je erachter dat het niet zo is zoals je denkt. Door door te zetten en te onderzoeken ontdek je dat je het kunt en kom je een stapje verder. We horen dan ook al in de klas “nu zijn we echt aan het leren, he juf?”  


 

School sponsort slow-pop

Op het kruispunt Harnjesweg - Oude Eekmolenweg staat sinds kort een slow-pop om de aandacht van de automobilisten te trekken. De slow-pop is daar gekomen dankzij een actie van Jaron (gr.7) en Sarah (gr.4). Graag wil de school haar steentje bijdragen en dit mooie initiatief omarmen door een tweede slow-pop te sponsoren die geplaatst zal worden bij de molen, omdat het hard rijden daar vaak al begint. Sarah en Jaron zullen de poppen onderhouden. 


Contributie schooljaar 2018-2019

Tijdens de algemene ledenvergadering  die gisteren gehouden werd is de begroting van het ouderfonds door de leden goedgekeurd en is de contributie voor het schooljaar 2018 -2019 vastgesteld.
Volgende week ontvangt u van onze penningmeester een verzoek om de contributie voor dit schooljaar over te maken. 
 

Buitenspelen

De leerlingenraad heeft de ‘Swinx’ weer in gebruik genomen. Dit gameapparaat stond in de kelder van de school en werd niet meer gebruikt. Maar wat blijkt? Alles werkt nog en de kinderen beleven er tijdens het speelkwartier veel plezier aan. Via een armbandje om je pols maak je digitaal contact met de Swinx. Uit de Swinx komen vervolgens hoorbare opdrachten die je gezamenlijk uit kunt voeren. 
 
--
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
inrichting_5_8_groep_voltijdshoogbegaafden_onderwijs.pdf