BrinkBerichten nr. 14

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 14 / 06-12-2018
 


Toezichthouder schoolbestuur gevraagd

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 21 november j.l. is Nelleke Brekelmans als toezichthoudend bestuurslid voor dit schooljaar herkozen. Voor het volgend schooljaar zijn wij dus op zoek naar een nieuwe toezichthouder. Als toezichthouder ziet u toe op de kwaliteit van het onderwijs op de G.J. van den Brinkschool en neemt u plaats in het Algemeen Bestuur, dat vijf keer per jaar ’s avonds vergadert. Mocht u interesse hebben, dan kunt u nog dit schooljaar een keer een bestuursvergadering meemaken en is er ruimte om ingewerkt te worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Hendrik-Jan Hanning, of met Alice Haak, directie@brinkschool.nlLunchen met kleedjes

Bij de start van het continurooster was afgesproken dat de kinderen een theedoek van huis meenemen om deze als tafelkleedje te gebruiken. Het staat gezellig en bovendien is het wel zo hygiënisch. Want na afloop wordt de theedoek met kruimels en al in de tas gedaan, zodat je tafel schoon blijft om straks weer aan te kunnen werken. Bij groep 5 had bijna elke leerling een theedoek. Vorig week hadden we afgesproken dat als de hele klas een theedoek had dit vermeld zou worden in de BrinkBerichten. Vol trots kon juf Susanne deze foto laten zien! Misschien een tip voor de andere klassen: nemen jullie ook een theedoek mee?
Pietengym

Alle kleuters hebben met succes een ‘Pietendiploma’ gehaald.  Ze hebben flink geoefend in het speellokaal en kunnen nu:  “Een pakje in de schoorsteen mikken”, én  “Over de daken lopen” én “Van dak naar dak springen” én “Het dak opklimmen”. 
 
Sinterklaasfeest

Wat was het weer een gezellig feest! Sinterklaas kwam vergezeld van drie pieten gisteren op school. De hoofdpiet was de grootste gangmaker. Bij de opening leerde hij ons een nieuw lied aan: ‘Hallo Sinterklaas’ op de melodie van een liedje van ‘De Luizenmoeder’. Hij organiseerde zelfs een kleine polonaise. Daarna ging Sinterklaas alle klassen langs. Sinterklaas had vooral veel tijd voor de jongste kinderen uit de onderbouw. In alle rust werden er mooie liedjes gezongen, toneelstukjes gespeeld en cadeautjes uitgedeeld. En wat fijn dat de Sinterklaascommissie en leden van de activiteitencommissie ondersteuning konden verlenen!  


Gastspreker schoolkerstactie voor het Goede Doel

Morgen, vrijdag 7 december, komt er een gastspreker van de Voedselbank op school. In alle klassen wordt uitgelegd wat de voedselbank is en waarom het belangrijk is dat er in Nederland voedselbanken zijn. De kinderen (en hierbij de ouders) worden gevraagd om houdbare levensmiddelen mee naar school te nemen. Bij het barretje in de keuken komen kratten van de voedselbank te staan waarin de kinderen de meegebrachte voedselwaren kunnen deponeren. Op deze manier worden de kinderen meer betrokken bij onze actie. Bij houdbare levensmiddelen kunt u denken aan: rijst, pasta, pastasaus, soep in blik, macaroni, siroop, groenten en fruit  in pot of blik, koffie, thee, suiker, jam, pindakaas en hagelslag.

 


Brinkband

De leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen zich tot aan de kerstvakantie bij de leraren opgeven voor de Brinkband.
Voortaan oefent de Brinkband onder leiding van meester Marcus op woensdagmiddag na schooltijd.
Voor de begeleiding en communicatie zorgt juf Alice. Als uw kind interesse voor de Brinkband heeft, is het volgende handig om te weten:  Er wordt geoefend  op 9, 15 en 23 januari 2019. Het muziekstuk dat we gaan spelen wordt voor de kerstvakantie uitgedeeld, want eind januari treedt de Brinkband op tijdens een podiumoptreden in het Brinktheater. We zullen nog wel vaker optreden, maar daarover in latere BrinkBerichten meer. 
 


Schoolschaaktoernooi 2019

Voor het schoolschaaktoernooi, dat op zaterdag 19 januari gehouden wordt, kunnen leerlingen zich aanmelden bij juf Gonny. Het schaaktoernooi wordt georganiseerd door de Wageningse Schaakvereniging. Het toernooi vindt plaats in ‘De Vredenhorst’, Tarthorst 1 Wageningen en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Voor scholen met een continurooster geldt een deelname vanaf 14.30 uur.  
--
www.brinkschool.nl | Contact