BrinkBerichten nr. 26

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 26 / 21-03-2019
 

ICT-investeringen

Vorig schooljaar zijn er al ICT-investeringen gedaan, ook dit schooljaar staat dat nog te gebeuren.  De knelpunten (verwoord in het ICT-beleidsplan) zijn omgezet in wensen, waarvan er al een aantal vervuld zijn.
Deze wensen waren:
- De teamkamer opheffen en als computerlokaal inrichten, zodat er een groep van 30 leerlingen kan werken. Dit is inmiddels gerealiseerd.
- De open ruimte vóór het lokaal van groep 8 en de werkruimte op zolder zo inrichten dat er werkplekken ontstaan voor samenwerken met of zonder device. Ook dit heeft vorig schooljaar plaatsgevonden.

Voor dit schooljaar staat gepland:
- Mobiele ICT-middelen aanschaffen.
- ICT-middelen voor foto’s & filmpjes en apps aanschaffen.
- ICT-middelen om programmeren toe te passen. Denk aan 3D-printer, microbots, beebots.  
Vorig week zijn er voor de bovenbouwleerlingen 28 chromebooks en 4 tablets aangeschaft. De chromebooks en tablets worden na gebruik opgeborgen in een centrale oplaadkar. Vorig schooljaar zijn er twee beebots aangeschaft, een paar microbots, maar een 3D-printer nog niet. Dit staat nog te gebeuren.Werken in de cloud

Vanaf 18 maart is er op school een nieuw netwerk actief. De werkgroep ‘Cloudwise’, bestaande uit meester Jaap, meester Marlon en juf Mariska, heeft dit vakkundig voorbereid, met ondersteuning van de firma Cloudwise’.  De werkgroepleden waren maandagochtend 18 maart vrijgeroosterd om samen met medewerkers van Cloudwise eventuele problemen bij de eerste inlog op te vangen. Door die ochtend een ‘floor-walk’ te lopen zette Cloudwise ter plekke de puntjes op de i. Inmiddels heeft er ook al een eerste training voor de medewerkers plaatsgevonden en hebben alle leerlingen een schoolmailadres gekregen om in te kunnen loggen op  de chromebooks. Een hele operatie, maar tot nu toe is alles gladjes verlopen, met dank aan Jaap, Mariska en Marlon!
Scholierenveldloop 2019

Vorig week zaterdag werd de scholierenveldloop in het arboretum Belmonte gehouden. Veel kinderen van onze school hebben er aan meegedaan. De weersomstandigheden waren niet ideaal, maar gelukkig bleef het droog. Sven uit groep 8, heeft bijzonder snel gelopen. Hij was de winnaar in zijn leeftijdscategorie; gefeliciteerd! Alle leerlingen hebben snel en enthousiast gelopen. Iedereen kreeg na afloop van de race een medaille mee naar huis. De schoolorganisatie liep dit jaar wat rommeliger omdat er geen hulp van ouders was en de school het zelf moest doen. Dan merk je direct hoe fijn het is als er in de organisatie geholpen wordt.  Gelukkig hebben zich voor volgend schooljaar weer ouders gemeld en wil ook de Activiteitencommissie ondersteuning bieden bij sportactiviteiten.


Gebouwen

n de groepen 3 en 4 zijn de leerlingen met de  IPC-unit ‘Gebouwen’ gestart. Ze hebben allemaal een schoenendoos meegenomen en daarvan een kamer in het huis gemaakt. Alle kamers bij elkaar laten een prachtig resultaat zien.


Onderhouden van de vijver

De visvijver op het grote schoolplein wordt ieder jaar door vier leerlingen uit groep 8 onderhouden.
Met de lente in aantocht vonden Sem, Mandy, Mare en Antoni het hoog tijd worden om alle bladeren uit de vijver te halen. Prima initiatief!


 


Koningsdag en meesters- en juffendag op dinsdag 12 april 2019

Dinsdag 12 april staat op (bijna) alle basisscholen in Nederland in het teken van Koningsdag. Ook op onze school. Niet alleen de koning, maar ook de meesters en juffen vieren dan gezamenlijk hun verjaardag.  In elke klas staat een spaarpotje waarin u een kleine bijdrage kunt doneren. Hiervan wordt een gezamenlijk cadeau voor alle meesters en juffen gekocht. Vorig schooljaar zijn er twee theaterlampen voor het Brinktheater aangeschaft. Dit schooljaar willen we de verlichting in het Brinktheater graag uitbreiden met een mengpaneel of een truss om de lampen aan op te hangen.
 

Schoolshirt

Na de scholierenloop van afgelopen zaterdag is er 1 shirt nog niet terug op school. Mocht u dit shirtje thuis hebben zou u dit dan weer mee willen geven? Alvast bedankt!Kangoeroewedstrijd (rekenen)

Vandaag hebben de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 meegedaan met de wereldwijde Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd er in Australië voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Later is dit overgenomen door enkele Europese landen en is er stichting opgericht om de Kangoeroewedstrijden te organiseren. De Kangoeroe wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde  (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht! Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.
 

Traktatie idee

Vorige week zagen we alweer een leuk idee voor een traktatie. Simpel maar erg leuk! Ook voor de meesters en de juffen.INGEKOMEN BERICHTEN
 


Schoolwaterpolotoernooi

WZ&PC De Rijn organiseert dit seizoen weer het jaarlijkse schoolwaterpolotoernooi voor leerlingen van het basisonderwijs. Wij nodigen u graag uit voor deelname aan dit toernooi. Wij zijn er trots op dat het schoolwaterpolotoernooi voor de 39e keer wordt gehouden en dat de deelnemers elk jaar enthousiast zijn.Het toernooi wordt georganiseerd voor de groepen 6, 7 en 8 en wordt gehouden op: Woensdag 10 april 2019 (van 17.00 tot 20.00 uur) Locatie: Sportfondsenbad in Wageningen
De begeleiding van de ploegen wordt verzorgd door leden van de waterpolo vereniging. Elk team krijgt een individuele coach. De school schrijft uiterlijk 28 maart eén team, of meerdere teams in. Elk waterpoloteam bestaat uit minimaal 7 spelers (jongens en/of meisjes). Voorafgaand aan het toernooi wordt een instructie/training georganiseerd.’
Opm. vanuit school. Aan de kinderen uit de groepen 6, 7, en 8 wordt een informatie strookje meegegeven. Als de kinderen belangstelling hebben kunnen zij zich opgeven bij juf Gonny.Doe op Koningsdag mee aan ‘Wageningen’s got talent’!

Kun jij heel goed zingen, dansen of heb jij een ander bijzonder talent? Laat het zien aan héél Wageningen! Op 27 april aanstaande kun jij op het podium van de Doe-markt bij de Junushoff laten zien waarom jij hét nieuwe talent van Wageningen bent. Je wordt beoordeeld door een professionele jury die bestaat uit prominente Wageningers waaronder Burgemeester van Rumund.  Je kunt leuke prijzen winnen.
Alleen of met anderen meedoen
Kinderen tot 18 jaar mogen meedoen en je optreden mag maximaal 5 minuutjes duren. Je mag alleen of met meerdere kinderen meedoen. De talentenjacht start om van 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur met de prijsuitreiking.
Hoe kun je meedoen?
Deelnemen is gratis en je kunt je via dit formulier opgeven. Wees er wel snel bij want het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven kan tot maandag 15 april.
 
--
www.brinkschool.nl | Contact