BrinkBerichten nr. 32

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 32 / 16-05-2019
 

Vakantierooster 2019-2020

Het vakantierooster stond in de vorige Brinkberichten vermeld. Een oplettende ouder wees ons op de zomervakantie 2020, deze was per abuis van regio noord vermeld. De zomervakantie voor regio midden is: maandag 20 juli 2020 t/m vrijdag 28 augustus 2020.  Voor de volledigheid treft u hieronder de vakanties nog eens aan. De extra vrije dagen worden binnenkort bekend gemaakt. Het gaat dan om de studiedagen van de leraren; de leerlingen van sommige groepen zijn dan vrij.

Herfstvakantie:  maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober 2019

Kerstvakantie: maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie: maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari 2020

Paasvakantie: vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020

Meivakantie: maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei 2020

Hemelvaart: donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2020

Tweede Pinksterdag: maandag 1 juni 2020

Zomervakantie: maandag 20  juli t/m vrijdag 28 augustus 2020


Tijd-detectives in groep 3 en 4

De leerlingen uit groep 3 en 4 zijn de komende weken tijd-detectives. Een tijd-detective gaat op zoek naar een bewijs uit het verleden. Het bewijs dat je vertelt waar mensen leefden, wat ze deden en wat er met hen gebeurd is. Als detective heb je aanwijzingen nodig en die krijgen de kinderen in de vorm van voorwerpen en schatten uit het verleden. De start van dit thema was in ieder geval al erg leuk. Vlakbij school werd gegraven en veel gevonden.Een hele oogst werd mee teruggenomen naar schoolLeergesprekken

Regelmatig hebben de leraren leergesprekken met de leerlingen. Het leergesprek is gericht op voortgang en inzicht. We betrekken heel bewust de kinderen hierbij, want het stellen van doelen en het geven van feedback is van groot belang. Niet elk gesprek met een leerling is een leergesprek. Wel kan ieder gesprek betrekking hebben op leren. Het zijn vaak korte-een-op-een gesprekjes, want: “Het geheim van goed onderwijs is luisteren naar je leerlingen.” (Hattie 2013)


Meespeelconcert voor leerlingen uit groep 3 en groep 4

Omdat onze school CMK-school is (Cultuur Met Kwaliteit) en wij daarvoor regionale subsidie ontvangen, organiseert de Harmonie voor de scholen die meedoen aan ‘de CMK’-regeling een meespeelconcert voor de groepen 3 en 4. Op school hebben twee leden van de Harmonie deze week al met de kinderen geoefend. Het meespeelconcert zal onder schooltijd plaatsvinden op donderdag 23 mei, in Theater de Wilde Wereld (Burgtstraat 1, Wageningen)


 

Gastdocent in groep 7 (Kunstmenu)

Groep 7 leert toneelspelen! Een gastdocent via het Kunstmenu van de gemeente Wageningen heeft deze week een eerste les gegeven. In totaal worden er vijf lessen gegeven die leiden tot een mini-musical. Een leuke voorbereiding op volgend jaar…. Maar dat is een bijkomstigheid.


Kunstmenu gemeente Wageningen

De samenstelling van het kunstmenu, wordt ieder jaar door onze kunstcoördinator (juf Gonny) in overleg met de leraren gedaan. Het kunstmenu is zo samengesteld dat de kinderen in de loop van de acht basisschooljaren met de verschillende kunstdisciplines in aanraking komen.

 


Groep 3 naar het Depot

In het kader van het Kunstmenu is groep 3 vandaag naar Het Depot geweest. In Het Depot mag je alles aanraken, dat is heel mooi, want dat mag niet in elk ‘museum’. De kinderen kregen ter inspiratie kunstwerken te zien waar ze een eigen vertaling van maakten. Een prachtige ervaring. 


Juf Hanneke gaat trouwen

De kleuters uit groep 1/2C beleven morgen, vrijdag 17 mei, een bijzondere dag. Na schooltijd vertrekken de kinderen met carpoolende ouders naar Zevenaar om aan het eind van de middag aanwezig te zijn bij het bruidspaar. Fijn dat een aantal ouders dit geregeld heeft. Het is ook bijzonder, want wanneer maak je het nu mee dat je juf gaat trouwen? Wij feliciteren juf Hanneke alvast van harte met haar huwelijk en wensen de kleuters uit groep 1/2C veel plezier!
 

World Robot Olympiade

Drie leerlingen: Mare (groep 8), Nico (groep 6) en Casper (groep 6) en hun techniekcoach juf Jip gaan deelnemen aan de World Robot Olympia Nederland 2019. Zij nemen zaterdag 18 mei deel aan de regionale finale in Hengelo en moeten daarvoor ter plekke hun robot in elkaar zetten. De robot moet een parcour rijden en  onderweg allerlei opdrachten uitvoeren. Tjonge, jonge, dat valt niet mee zeg om een robot zo te programmeren. Wij zijn heel benieuwd hoe het afloopt. Maar ook hier geldt: meedoen is belangrijker dan winnen! Mare heeft een eigen logo ontwerpen, zie foto, dat met trots op de T-shirts gedragen gaat worden. De rijdende ouders en hun coach -fantastisch dat je begeleiding op je hebt genomen Jip!- bedanken wij heel hartelijk voor hun hulp!


 

Gezonde traktatie

Om u te inspireren publiceren wij regelmatig foto’s van leuke traktaties. Wat fijn dat zoveel ouders rekening houden met een gezonde traktatie! Vandaag was er weer een leuke traktatie van Jason uit groep 1/2C die vijf jaar is geworden.
Ingekomen berichten:

Kinderfestival Wageningen

Zaterdag 25 mei is het weer zover! Dan vindt het Kinderfestival in Wageningen plaats. Daar moet je (kinderen van 2 tot 12 jaar) bij zijn. Je mag je opa en oma, vader of moeder meenemen. Met attracties voor iedereen van springkussens, live muziek, optredens, klimmen, een proefjes- tent, tot schminken en nog veel meer! Gezonde Jeugd Wageningen is aanwezig met smoothie-bikes. Hier maak je je lekkere vruchten smoothie klaar die je op smoothie-bike zelf gaat shaken! Waar? Op Duivendaal van 10:00 uur tot 18:00 uur en het is gratis. Leuk als je erbij bent!

Kids Actief Kamp Beach

De 1e week van de zomervakantie lekker sporten, ravotten en spelen. Zwembad de Bongerd, Solidez, Balance Buddy en Sportservice Wageningen organiseren dan voor de 5e editie het spectaculaire drie-daagse kamp voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar.  Het thema van dit jaar is Beach en zal op 23, 24 en 25 juli plaatsvinden. Kosten voor deelname betreft €25,- per kind. Excl service- en transactiekosten. Hier krijg jij drie onvergetelijke dagen met ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, sport- en spel activiteiten en één overnachting voor terug. Alles zal plaatsvinden op ligweide van Zwembad de Bongerd. De inschrijving is geopend vanaf 13 mei via de website.


 
--
www.brinkschool.nl | Contact