BrinkBerichten nr. 33

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 33 / 23-05-2019
 

Schoolreisje kleuters

De kleuters zijn gisteren met hun begeleiders in een grote dubbeldekker-bus vertrokken naar speeltuin Brakkefort bij Nijmegen. Een fijne afgebakende en overzichtelijke speeltuin met veel mogelijkheden. De kinderen hebben een fantastische dag gehad! Al helemaal met zulk mooi weer. De begeleidende ouders bedanken wij heel hartelijk voor hun hulp.


Schoolreisje groep 3, 4 en 5

De groepen 3, 4 en 5 zijn gisteren naar de Julianatoren in Apeldoorn geweest. Ook hier fantastisch mooi weer en veel lol. Fijn dat er zoveel ouders als begeleiding mee zijn geweest.
De schoolreiscommissie, bestaande uit Diana, Anoek, Sofie, Laura (ouders) en Nicole (namens de leraren) hadden veel werk verzet om de schoolreisjes tot een succes te maken. Hartelijk bedankt voor jullie hulp!


Huwelijk juf Hanneke

De kleuters uit groep 1/2C hadden afgelopen vrijdag na schooltijd een zeer bijzonder moment. Fantastisch dat zoveel kleuters aanwezig konden zijn bij de bruiloft van hun juf! Hanneke nam ook echt de tijd voor ze, want elk kind had ook nog afzonderlijk een klein cadeautje voor de haar bij zich. Goed geregeld door de klassenmoeders Ginny en Erica!


Meespeelconcert voor leerlingen uit groep 3 en groep 4

Vandaag heeft het meespeelconcert in Theater De Wilde Wereld plaatsgevonden. De leerlingen uit de groepen 3 en 4 speelden enthousiast mee met het grote Harmonieorkest. Een bijzonder leuke ervaring voor de kinderen.


Traktatie inspiratie

Alweer een leuke traktatie! Deze keer van jarige Marley uit groep 6. Wat een leuke fruitpizza!

 

Oude doeken

Waar oude doeken al niet goed voor zijn. Juf Ans heeft hiervoor een slimme oplossing bedacht: kijk eens hoe ze aan elkaar geknoopt goed van nut kunnen zijn ter verhoging van het spelplezier!Jaarlijkse controle speeltoestellen

Ieder schooljaar worden de speeltoestellen op het schoolplein gecontroleerd. En dat is maar goed ook! Deze week heeft er weer een inspectie plaatsgevonden en zijn er toch een paar gebreken ontdekt waar we mee aan de slag kunnen. Soms worden reparaties uitbesteed en soms kunnen onze ‘klus’vaders er mee aan de slag, maar het belangrijkste is dat de veiligheid voor de kinderen gegarandeerd is.Avond4daagse 2019

De kinderen van onze school kunnen zich inschrijven voor de avondvierdaagse, die 18 t/m 21 juni gehouden wordt. Er komen inschrijflijsten in de klassen te hangen, zodat de kinderen van elkaar weten wie er nog meer mee gaan lopen. Met hulp van enkele ouders hoort u binnenkort hier meer over. Het is wel de bedoeling dat u zelf uw kind inschrijft. Dit jaar is het een extra mooi programma omdat er veel meer gedaan wordt dan wandelen! Zie ook de bijlage bij deze BrinkBerichten.
 


Schooldammen

iHet schooldamteam bestaande uit Teun B. Naomi, Jaron en Daniël uit groep 6 en 7 is tijdens de landelijk halve finale  in april bij de eerste drie geëindigd. Dat is op zich al een prachtige prestatie. Zij gaan aanstaande zaterdag met hun coach (Jeroen) naar de landelijke damfinale in Schagen! (Noord-Holland).
Als je zo goed bent en steeds een ronde verder komt, worden de afstanden ook steeds groter… En daarom is het extra fijn dat de ouders enthousiast zijn en willen rijden. Alvast bedankt en heel veel succes toegewenst!INGEKOMEN BERICHT:Doe mee met de Rabobank Dikke Banden Race Wageningen op zaterdag 1 juni 2019!
De Rabobank Dikke Banden Race Wageningen is een fietswedstrijd voor kinderen op de basisschool van 7 tot en met 12 jaar. Er zijn twee leeftijdscategorieën. De jongsten tot en met 9 jaar rijden één ronde van 2,2 kilometer en de ouderen tot en met 12 jaar twee ronden (4,4 kilometer). De deelnemers aan de Rabobank Dikke Banden Race mogen niet op racefietsen rijden, maar op fietsen met ‘dikke’ banden (kinderfiets, mountainbike). Fietshelmen kunnen geleend worden en meedoen aan de Rabobank Dikke Banden Race is gratis. Opgeven kan vooraf bij Peerenboom Fietsen Lawickse Allee 5 in Wageningen,  via www.wageningsemuur.nl of aan het parcours bovenaan de Generaal Foulkesweg op 1 juni tot een half uur voor de start. Die is om 18.45 uur.
 
--
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
__meer.docx