BrinkBerichten nr. 34

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 34 / 29-05-2019
 

BrinkBerichten

Vanwege Hemelvaart verschijnt deze BrinkBerichten, anders dan u gewend bent, op woensdag in plaats van donderdag. De volgend BB verschijnt 6 juni, met daarin een overzicht van activiteiten voor de laatste schoolmaanden juni en (een deel van) juli. Deze activiteiten staan ook op de jaarkalender op de website.


Wennen kleuters groep 2

Vanaf dinsdag 4 juni gaan alle kleuters van groep 2 die volgend jaar naar groep 3 gaan een aantal keren wennen om als groep bij elkaar te zijn. De momenten zijn dinsdagmiddag en donderdagochtend, maximaal een uur. Het gaat om tien keer. Zij gaan dan met zijn allen naar het lokaal van groep 1/2 c. De kinderen van groep 1c worden op dat moment verdeeld over de groepen 1a en 1b.
 

Nederlands schoolkampioenschap dammen

Wat zijn wij trots op onze dammers: Teun B. Naomi, Jaron en Daniël uit groep 6 en 7! Zij hebben  vorig week zaterdag meegedaan aan de Nederlandse schoolkampioenschappen in Schagen. Als je bedenkt dat er ongeveer zevenduizend basisscholen in Nederland zijn en dat je dan als veertiende van heel Nederland eindigt is dat een prestatie van formaat! Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, ook de coachende en meerijdende ouders heel hartelijk bedankt!


Kluscommissie

Onze school heeft vier ouders die reparaties verrichten en daar zijn we erg blij mee. Toevallig zijn het vier klusvaders maar ook klusmoeders zijn natuurlijk van harte welkom. Afgelopen maandagavond hebben twee van de vier klusvaders Dirk (vader van Lion gr. 6, Lisa gr. 4 en Raff gr. 1/2C) en Wouter (vader van Ties gr. 5 en Loes gr. 4) enorm veel werk verzet. Er is veel gerepareerd en ook nieuwe zaken zijn aangebracht. Zij zijn ook naar aanleiding van de speeltoestellen-inspectie  direct in actie gekomen en hebben onder andere de ‘brug’, zie foto, gerepareerd. Alle planken zitten nu weer goed vast. Fantastisch!


Schoolreisje groep 6 en 7

Vandaag zijn de leerlingen uit de groepen 6 en 7 vertrokken naar pretpark Hellendoorn. Ze hebben geluk met het weer; zonnig en niet te warm of te koud, precies goed voor een perfecte schoolreisdag!


Traktatie idee

Dit is een leuk traktatie idee! Wormpjes in de appel, van Zoe uit groep 3.

--
www.brinkschool.nl | Contact