BrinkBerichten nr. 40

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2018 - 2019, nr. 40 / 10-07-2019
 BrinkBerichten één dag eerder

Dat u de BrinkBerichten deze week op woensdag ontvangt  in plaats van donderdag, heeft een interne reden. Dus het klopt dat u de BB nu al ontvangt. 

Sponsorgeld

Denkt u aan het inleveren van het sponsorgeld?
De leerlingenraad wil het bedrag graag op het eindfeest bekendmaken.

100 dagen-project feest in de kleutergroepen

Vorig week donderdagochtend was het dan eindelijk zover, het 100ste rietje kon op het bord worden gehangen. Dit was een feestje waard. We openden het feest door met alle kleutergroepen 100 stappen rond ons schoolplein te zetten. Komen we dan van het ene tot het andere hek? Daarna hebben de kinderen in groep 1 en in groep 2 verschillende spelletjes met het getal honderd gedaan. Zoals een gebouw maken van 100 bekers of van 100-blokken, een slinger plakken van 100 stroken, met een dobbelsteen gooien en op een 100veld zoveel hokjes kleuren als je gegooid had, een ketting maken van 100 schakels enz. Dit was een leuke afsluiting van 100 dagen rietjes tellen.
Krentenbaard

In de groepen 1/2B, 4 en 7 heerst krentenbaard bij drie kinderen. Krentenbaard is een oppervlakkige infectie van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Het vocht uit de blaasjes is zeer besmettelijk. Besmetting vindt plaats via de handen. Kinderen zijn gevoeliger voor deze infectie dan volwassenen omdat hun weerstand nog niet zo goed ontwikkeld is. De besmettelijkheid duurt totdat de blaasjes zijn ingedroogd of tot 48 uur na de start van de behandeling met antibiotica. De blaasjes afplakken met een pleister wordt door de GGD afgeraden omdat hierdoor ‘broei’ kan optreden en de krentenbaard zal uitbreiden. We letten in de klassen extra op de handhygiëne en hebben de GGD geïnformeerd.
 

450

Leuke traktatie

Deze leuke traktatie van Luca uit groep 3 willen wij u niet onthouden. Prachtig die groene Oscar uit Sesamstraat! Creatief gevonden.


Musical groep 8

De afscheidsmusical van groep 8,  ‘De Verschrikkelijke Schoolmeester’, wordt woensdag 17 juli, van 18.30 uur tot 19.50 uur, in de Junushoff opgevoerd. De deuren van de Junushoff gaan 18.00 uur open en de zaaldeuren gaan om 18.15 uur open.  Voor alle leerlingen van groep 8 geldt dat zij moeder, vader, zussen en broers mogen meenemen. Natuurlijk zijn hun oma's en opa's ook welkom en/of hun lievelingstantes en -ooms.
Op dinsdag 16 juli zingt groep 8 de liedjes van de musical voor de groepen 1 en 2 tijdens schooltijd.
Voor deze musical zijn alle ouders en opa’s en oma’s van groep 8 uitgenodigd. Ook zijn de leerlingen en ouders van de andere groepen welkom.

Schoolkalender 2019-2020

De schoolkalender met allerlei bijzondere data en activiteiten ontvangt u van ons volgende week digitaal. De schoolvakanties en losse studiedagen voor het komende schooljaar zijn al eerder bekend gemaakt. Deze vindt u ook overzichtelijk op de (school)jaarkalender.

Herhaald bericht: Eindfeest donderdag 11 juli

Het eindfeest start om 16.00 uur met een optocht door de straten rondom school. Het thema dit jaar is: ‘Reis rond de wereld’. Een middag vol sport, spel en gezelligheid!
De kinderen hebben donderdag 11 juli volgens normale tijden les en zijn dus om 14.00u uit. Om 15.45u worden ze weer op school in hun eigen klas verwacht. Het is de bedoeling dat ze volgens het thema van de groep verkleed zijn.  De kleutergroepen gaan ‘Naar zee’, groep 3 gaat op reis en neemt koffertjes, zonnebrillen en hoedjes etc. mee. Groep 4 gaat op safari, groep 5 gaat naar Amerika, groep 6 doet allemaal wat anders, doet ‘multi culti’, groep 7 gaat naar Engeland en groep 8 gaat naar Marokko.

Hapjes 
Niet bederfelijke hapjes kunnen ‘s ochtends mee naar school genomen worden. De rest van de hapjes kunnen om 15.45u mee naar school genomen worden en in de gymzaal neergezet worden. Met uitzondering van het fruit, dat kan in de fruitkraam op het plein neergezet worden.
TIP: Voorzie schalen en borden van een naam en neem ze na het feest weer mee naar huis!
Om 16.00u start de grote optocht (rondje door de buurt). We willen jullie vragen de kinderen toe te juichen als ze terug het grote plein opkomen voor een extra leuke start van het eindfeest.
Na opening van Alice,  met een verrassingselement van de leerlingen uit groep 6, kunnen de kinderen aan het spelcircuit beginnen.
Tijdens het eindfeest is er voor ouders/verzorgers van de kinderen de mogelijkheid om een drankje te drinken. Er kan alleen met contant geld betaald worden en bij voorkeur zoveel mogelijk met gepast geld. 1 bon = €0,50. Wijn en bier is 2 bonnen en frisdrank is 1 bon. De bar opent na het openingswoord van Alice en sluit om 18.45u.

Afval scheiden en opruimen
Zoals jullie weten scheiden we op school zoveel mogelijk het afval, dus ook tijdens het eindfeest. De biologisch afbreekbare bordjes en bestek kunnen na gebruik in de Bio-afvalbak. Ook plastic en restafval worden apart ingezameld. Het verzoek is om hier allen aan mee te werken.
Om 19.00u begint het opruimen en alle hulp is welkom, vele handen maken licht werk!
 
--
www.brinkschool.nl | Contact