BrinkBerichten nr. 41

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2019 - 2020 nr. 41 / 18-07-2019
 Eindfeest tevens ‘ouderbedankfeest’

Wat was het weer een grandioos eindfeest. Op deze wijze bedanken we alle ouders die zich het hele jaar door ingezet hebben voor de school. Doordat de kinderen gezellig spelen op het terrein van de school is er ruimte voor de ouders om met elkaar het schooljaar, onder het genot van een hapje en drankje, af te sluiten. Dit kan om de activiteitencommissie de volledige organisatie voor het eindfeest samen met juf Nicole en Sophie op zich heeft genomen en het weer fantastisch geregeld heeft! De poffertjeskraam en  Dj Tijmen waren weer een groot succes en ook de speciale spelletjes passend bij het thema ‘Reizen rond de wereld’. Een grote verrassing was het openingslied ‘Hallo Wereld’ dat door groep 6 onder leiding van muziekmeester Marcus tweestemmig werd gezongen.


Sponsorloop voor Energy4all

De allergrootste verrassing bij de opening van het eindfeest was de bekendmaking van het sponsorbedrag door Pelle (gr. 7), lid van de leerlingenraad. Het totale bedrag is  € 4.229,15 want er was nog een nazending bijgekomen. Een geweldig resultaat! Met de stichting Energy4all en het Radboudziekenhuis in Nijmegen zijn we in overleg om in de eerste schoolweken van het nieuwe schooljaar de cheque te overhandigen. Wanneer precies wordt nog bekend gemaakt. 


Activiteitencommissie (AC)

Via het eindfeest bedankt de school alle ouders die ons dit jaar geholpen hebben. Graag maken we een uitzondering voor de activiteitencommissie. Deze groep moeders is van grote waarde voor onze school en we willen hen nadrukkelijk heel erg bedanken voor hun hulp, inzet en creativiteit. AC leden reuze bedankt!! 
Debbie, moeder van Fenna (gr. 5) en Stijn (gr. 3)
Angelique (penningmeester AC) en moeder van Beau (gr. 5) en Chris (gr. 4)
Anoek, moeder van Isa (gr. 4) en Kim (gr. 2)
Sofie, moeder van Jet (gr.3) 
Laura, moeder van Rosalie (gr. 6)
Titina, moeder van Morris (gr. 3) en Dexter (gr. 1)
Catja, moeder van Daan (gr. 4)
Diana, moeder van Lynn (gr. 5)
Janneke (voorzitter AC) en moeder van Evy (gr. 5)
Jodie moeder van Noora (gr. 5) en Maartje (gr.3)
Roëlle, moeder van Thijmen (gr. 3)
en namens het team Nicole, leraarondersteuner.
Van Sofie en Angelique is deze week afscheid genomen omdat zij stoppen als lid van de activiteitencommissie. Speciale dank gaat uit naar Angelique omdat zij als penningmeester extra veel gedaan heeft. Allebei reuze bedankt voor jullie hulp! 

Wall of fame

We hebben gisteravond afscheid genomen van de leerlingen uit groep 8. Met een prachtige musical en een spetterende afterparty op school hebben ze een belangrijke periode uit hun leven afgesloten. 
Vol vertrouwen leveren wij ‘lichting 2018-2019’ af aan de middelbare scholen en danken wij de ouders voor het gestelde vertrouwen de afgelopen acht jaar. Voor ouders van het jongste kind is de basisschoolperiode definitief afgesloten en ook dat is een hele stap. Voor ‘eeuwig’ zullen de namen van de kinderen op onze wall of fame zichtbaar zijn. Wij wensen ze veel goeds toe en zien ze graag nog een keertje terug!

Bedankt voor alle leuke gezonde traktaties het afgelopen schooljaar

Josje uit groep 1/2A had een hele leuke traktatie van safari dieren met een pakje rozijnen op de rug! En Mare uit groep 8 was super creatief en circulair geweest met haar eetbare plantjes op een gerecycled dienblad van de NS-dienstreizen. Alle ouders bedanken we hartelijk voor hun medewerking om vooral zoveel mogelijk gezonde traktaties te bedenken!


 

ECO-stad

In groep 7 kregen de leerlingen de volgende opdracht: ontwerp je eigen ECO-stad. Jaime heeft dat prachtig gedetailleerd gedaan. Fantastisch Jaime!
Afsluiting IPC-unit  ‘De actieve planeet’

De groepen 5 en 6 hebben deze week het IPC-thema ‘De actieve planeet’ afgesloten. De kinderen lieten aan hun ouders, opa’s en oma’s zien wat ze allemaal over dit thema geleerd hebben. En dat was een heleboel! Aan de hand van proefjes kon er veel door de kinderen uitgelegd worden. Mooi om te zien dat door IPC de kinderen zich veel kennis, inzicht en vaardigheden eigen maken! 


 

Overgebleven schalen

Er zijn nog een aantal schalen overgebleven van het eindfeest. Wil de eigenaar ze morgen op komen halen? Alvast bedankt.


 


Bedankt juf Jip!

Juf Jip, onze techniek docent, laat de kinderen geweldige dingen maken. Aan het eind van het jaar mochten de leerlingen uit groep 5 in twee- of drietallen bedenken wat ze gingen maken, maar ze moesten eerst een bouwtekening maken en vervolgens een stappenplan op papier zetten. Wat heb je nodig en in welke volgorde maak je wat. Er zijn prachtige dingen gemaakt, zoals deze schoonmaakrobot. Klaar voor de zomerschoonmaak 2019

De school is klaar voor de grote zomerschoonmaak. In de zomer worden alle leerling tafels en stoelen schoongemaakt, de vloeren geschrobt en geboend. De ramen worden in de laatste schoolweek gewassen en ook de hovenier gaat in de laatste vakantieweek aan de slag om te snoeien en al het onkruid te verwijderen zodat we weer fris aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.

Startgesprekken 2019-2020

Voorafgaand aan de eerste schoolweek ontvangen jullie een uitnodiging voor de startgesprekken. Deze startgesprekken vinden in de derde schoolweek plaats in bijzijn van de leraar, de ouders én het kind. 


Schoolkalender 2019-2020

Als bijlage bij deze BrinkBerichten ontvangt u de schoolkalender voor het schooljaar 2019-2020. Hierin staan alle belangrijke data ten aanzien van vieringen, activiteiten en extra vrije dagen. Ook wordt de kalender op onze website gezet.
De schoolgids 2019-2020 ontvangt u aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Een nieuwe start, groep 5-8

Met ingang van 2 september 2019 start er een nieuwe groep op de G.J. van den Brinkschool, groep 5-8. Het is een extra groep op onze school waar voltijds HB-onderwijs aangeboden wordt. De groep heet bewust 5-8 omdat we bijvoorbeeld ook een groep 1-2B hebben of een groep 6. Het is een gewone groep, niet meer of minder maar anders, op een gewone reguliere school. Het is anders omdat deze leerlingen ook zorg en uitdaging nodig hebben. Zorg en uitdaging waar een leraar in een reguliere klas onvoldoende aan toekomt. De klas is vooral bedoeld voor leerlingen van de G.J. van den Brinkschool, maar er is ook (beperkt) plaats voor leerlingen van buitenaf. De klas start onder leiding van juf Els en juf Katinka, twee nieuwe leraren aan onze school en we wensen hen en de kinderen alvast een hele goede start toe! 


Fijne zomervakantie

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!! 
Tot ziens op de eerste schooldag: maandag 2 september. De opening van het nieuwe schooljaar 2019-2020 vindt plaats het grote schoolplein. 

 
--
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
schoolkalender_voor_ouders_2019_2020.pdf