BrinkBerichten nr. 39

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2019 - 2020, nr. 39 / 09-07-2020
 


Spetterend eindfeest met als thema ‘gekke haren’-dag

Afgelopen dinsdag was het groot feest voor de kinderen. Per klas konden de kinderen ‘rouleren’ langs verschillende activiteiten. Juf Nicole en de activiteitencommissie hadden voor een afwisselend programma gezorgd, waarvoor wij hen bedanken. Zo  waren er drie grote opblaaskussens, konden de kinderen elkaar uitdagen met spelletjes, waaronder touwtrekken en was er de poffertjeskraam! Ook bij de buurtbewoners waren de poffertjes favoriet. Drie gymleraren van sportservice gaven hulp bij sportieve activiteiten en de activiteitencommissie had voor ijsjes gezorgd. 
 

DJ Ralph

Een leerling uit groep 8, Ralph, was tijdens het eindfeest onze D.J., met een eigen draaitafel van zijn broer. Goed gedaan Ralph!Jaarkalender en schoolgids 2020-2021

De schoolkalender voor volgend schooljaar ontvangt u als bijlage bij deze BrinkBerichten. Handig om te weten, want data voor bijzondere activiteiten staan daarin vermeld voor volgend schooljaar zoals bijvoorbeeld de schoolfotograaf, de schoolreisjes, de studiedagen enz. De schoolgids voor het schooljaar 2020-2021 ontvangt u in de eerste schoolweek begin september.

Afscheid leerlingenraad

Onder luid applaus is in het Brinktheater afscheid genomen van de leerlingen uit de leerlingenraad. Ieder schooljaar mogen twee vertegenwoordigers uit groep 5-8, 6, 7, en 8 één jaar zitting nemen in de leerlingenraad.  Voor dit schooljaar waren dit namens groep 6: Maartje en Wes, namens groep 7: Mila en Jan, namens groep 5-8: Fenna en Casper, en namens groep 8: Raph en Mats. Zij werden letterlijk in de schijnwerpers gezet, want het licht en geluid in het Brinktheater is er dankzij hen gekomen. Reuze bedankt voor jullie inzet dit schooljaar. 

Producten ophalen webshop

Wat een succes is de webshop van Plusjeklas! Er zijn ontzettend veel producten besteld. Op maandag 13 juli, dinsdag 14 juli en woensdag 15 juli kunt u de producten die u in de webshop besteld heeft, komen ophalen en betalen. Dit kan van 13.45u tot 14.00u in de kleuterhal. Graag gepast contant geld meenemen. Bij het ophalen van de producten houden we afstand tot elkaar. Aankomende donderdag gaan we van het geld allemaal planten kopen voor in de school. Wat fijn! Bedankt voor uw bijdrage.

Kunstmenu

Het Kunstmenu is een samenwerking van alle Wageningse basisscholen, culturele aanbieders uit de regio en de gemeente Wageningen. Voor aanvang van elk schooljaar kunnen de leerkrachten in tekenen op het aanbod van het kunstmenu, zie http://www.kunstmenuwageningen.nl/  Onze cultuurcoordinator (juf Gonny) zorgt ervoor dat de kinderen kennis maken met alle kunstdisciplines en een stukje cultuur: tekenen, drama, muziek, beeldend, dans, literair, audiovisueel en erfgoed. Er komen kunstenaars of docenten op school, die met de kinderen een schilderij, stripverhaal, toneelstuk, dans of filmpje maken. Alle groepen gaan op bezoek in de bioscoop. Vanaf groep 3 gaan we naar Het Depot. De bovenbouw gaat naar De Casteelse Poort of Hotel De Wereld en de bibliotheek. Er hoort ook altijd een lespakket bij dat voor verdieping zorgt.
Deze week hebben we ons Brinktheater aan de kinderen gepresenteerd. Er hangen nu echte theaterlampen en er is een professioneel mengpaneel. Met heel veel dank aan de vader die het heeft opgehangen (dit was een hele klus!) en de leerlingenraad, die dit heeft voorgesteld.
Het komende schooljaar zullen we daar dan ook veel gebruik van gaan maken.

Uitzwaaien groep 8 

Groep 8 is op schoolkamp! Gisteren zijn ze op de fiets vertrokken naar het Buitencentrum in Overasselt, vrijdagmiddag komen ze weer terug. Tot nu toe valt de regen nog mee. Het is bijzonder dat op het laatste moment groep 8 ondanks de coronacrisis alsnog op schoolkamp kon gaan. 

Coronaregels svp nog even volhouden!

Wij merken dat sommige ouders lakser worden in het opvolgen van de coronaregels. Met de nadruk op sommige, want de meesten zijn uiterst correct. Maar sommige ouders lopen ongevraagd naar boven, geven onverpakt voedsel als traktatie mee en sturen duidelijk verkouden zieke kinderen naar school. Wij snappen dat het voor iedereen lastig is maar vragen u toch de laatste schoolweek écht nog even vol te houden. Het is prima als u de leerkracht wilt spreken, maar wilt u dit dan even  van te voren overleggen. 

Gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden in de hal  bij de hoofdingang tentoongesteld. Als u iets denkt iets te missen loop dan gerust naar de hal om te zoeken wat u mist. Tot volgende week donderdag blijven alle gevonden voorwerpen daar liggen, daarna gaan ze naar een goed doel.

 
--
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
schoolkalender_voor_ouders_2020_2021.pdf