BrinkBerichten nr. 14

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 14 / 10-12-2020
 Podiumoptreden groep 5

De leerlingen van groep 5 hebben verschillende toneelscènes gespeeld die afgestemd waren op het IPC-unit ‘Jong en Oud’. Het is mooi om te zien dat kinderen leren om toneel te spelen en ook het publiek (groep 3 en groep  4)  leert wat er van een publiek verwacht wordt. Het BrinkTheater is een hele mooi meerwaarde op onze school. Op een toneel leer je zelfvertrouwen te hebben en te durven als iedereen naar je kijkt. Ook is het prachtig om de spontaniteit van de kinderen te zien. Hopelijk wordt een optreden na de coronatijd ook toegankelijk voor de ouders. 

Kerstfeest

Vanwege het  Coronavirus zal ons kerstfeest dit schooljaar een andere invulling krijgen.
Op donderdag 17 december vieren we kerst op school. Dit jaar op school helaas geen festiviteiten voor de ouders, maar alleen voor de leerlingen.
Om het feestelijk te maken is het leuk als de kinderen die dag in een leuke kerstoutfit komen. Dat kan een “foute” kersttrui of kerstjurk zijn, maar als je daar niet zo van bent kan je er ook voor kiezen om juist iets moois aan te trekken. Als het maar lekker feestelijk is. 
Voor de lunch mogen de kinderen die dag iets lekkers meenemen van huis voor in hun eigen broodtrommel, ook mogen zij iets lekkers te drinken meenemen. Na de feestelijke lunch start er een spelletjesmiddag door de hele school. Er worden groepjes gemaakt, de leerlingen uit groep 8 zijn de groepsleiders en halen uit iedere groep een leerling. 
Halverwege deze middag krijgen de leerlingen ook nog een kleine traktatie.
De kinderen zijn deze dag om 14.00 uur uit en hebben daarna kerstvakantie.
We hopen er een gezellige dag van te maken.

Goed doel

Ook dit jaar hebben we weer een inzamelingsactie. We hebben gekozen voor de voedselbank.
Vanaf 10-12 t/m 17-12 kunnen de kinderen spullen meenemen die ze zelf in de kratten voor de voedselbank leggen. Zo zijn de kinderen concreet bij een goed doel betrokken. De kratten staan in de hal bij de voordeur.  

De volgende producten kunnen worden ingeleverd::

-  Groente en bonen (in blik of glas)

-  Rijst

-  Macaroni

-  Bloem

-  Pastasaus (blik of glas)

-  Vlees of vis in blik

-  Soep (in blik, geen pakken)

-  Thee

-  Shampoo

-  Tandpasta

-  Wasmiddelen

-  Toiletpapier

Geen Koffie!


Demonteren in groep 6

In het kader van het IPC-unit ‘Uitvindingen en machines’ mochten de leerlingen uit groep 6 vandaag met hulp van een medewerker van het Groene Wiel apparaten en machines demonteren.  Ze kregen les over het recyclen van de materialen en Chris en Hugo stoppen hier alle onderdelen heel netjes in aparte bakjes voor koper, aluminium, draadjes, plastic, ijzer enz. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. “Zijn jullie aan het slopen?”
” Nee”, zei Ties: “aan het demonteren!”


 

COVID-19

Tot nu toe konden we het Coronavirus aardig buiten de deur houden. Enkele ouders waren besmet maar hebben heel goed de isolatieregels toegepast. Ook alle gezinsleden van deze ouders zijn in quarantaine gegaan. Het is bijzonder plezierig dat iedereen zich zo goed aan deze regels houdt! Sinds deze week is ook één leraar (uit groep 7) positief getest. De leraar was al in quarantaine en is daarna in isolatie gegaan. Vervanging werd geregeld en met de GGD was contact opgenomen.  Als er een leraar afwezig is, worden de ouders van de betreffende groep daarvan via de mail en/of de groepsapp in kennis gesteld.

Vriendelijke verzoek

Als ouders van de onderbouwleerlingen bij het hek hun kind opwachten of komen brengen wordt er niet altijd de 1,5 meter in acht genomen. Wilt u hier vooral op letten?  Het is ook aan de leraren gevraagd om hier beter op te letten. Sommige ouders mogen in overleg hun kleuter op het schoolplein, of in de klas brengen en het is voor deze ouders soms lastig om op het schoolplein te komen omdat de toegang bij het hek ‘versperd’ wordt.

Typecursus

Gigakids (juf José) geeft sinds een aantal jaren typeles op onze school. Dit bevalt erg goed. De lessen worden steeds op een dinsdag  van 14.00 - 15.00 uur gehouden en worden afgesloten met een typediploma. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 en 5/8 kunnen hier aan deelnemen. Als u dat dit schooljaar niet wilt, kan het ook volgende schooljaar omdat deze lessen  ieder schooljaar aan de leerlingen uit deze groepen aangeboden worden. U kunt uw zoon/dochter  t/m 3 januari aanmelden via www.kwalitekst.nl. Meer informatie is te vinden in de bijgevoegde bijlage.

Denkt u aan de studiedag?

De kerstvakantie start een dag eerder, omdat alle leerlingen vrijdag 18 december vrij zijn. De leraren hebben dan een studiedag. 

Afscheid meester Jaap volgende week

Na twintig jaar nemen we volgende week afscheid van meester Jaap.  Woensdag 16 december nemen de kinderen alvast afscheid van Jaap, want donderdag is er de kerstviering en vrijdag zijn alle kinderen vrij. Ook de twee contactouders zullen namens alle ouders van kinderen uit zijn klas woensdag (coronaproof) afscheid nemen van Jaap. Het team neemt vrijdagmiddag 18 december afscheid van Jaap. De opvolger van Jaap is bekend en wordt maandag 14 december aan de ouders en de kinderen van groep 6 voorgesteld. 

Optreden BrinkBand en BrinkKoor

Woensdagmiddag 16 december geven de BrinkBand en het BrinkKoor een kerstoptreden. Zij treden een keer op  voor de leerlingen van de onderbouw en één voor de leerlingen van de bovenbouw en hebben daarvoor kerstliedjes ingestudeerd.

Ontruimingsoefening

Onder leiding van onze (hoofd)BHV-er meester Marlon, is er deze week een ontruimingsoefening geweest. Het is goed om regelmatig een ontruimingsoefening te doen, zodat iedereen weet wat je moet doen als het alarm afgaat. De kleuters waren hier van te voren op voorbereid. Iedereen verlaat het pand via de zijdeuren en boven via de twee brandtrappen bij groep 6 en groep 8. Daarna verzamelen we op het grote plein aan de achterkant van de school. 
De oefening verliep heel goed; binnen vier minuten had iedereen het pand verlaten!

 
--
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
briefoudersbrinkschool2021.pdf