BrinkBerichten nr. 15

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 15 / 17-12-2020
 


Afscheid meester Jaap

Deze week hebben we afscheid genomen van ‘onze’ meester Jaap. Wat zullen we hem na twintig jaar gaan missen! Wij, maar ook de kinderen. De kinderen hebben een bijzonder fijne leraar gehad, die duidelijk was, heel kundig was en zeer betrokken bij het wel en wee van zijn groep. Met humor wist hij veel te bereiken. Jaap heeft veel voor onze school betekend! Naast leraar was hij ook ICT-er, lid van het management team, lid van de MR en BHV-er. Al zijn taken zijn goed overgenomen.  Jaap heeft Mariska goed ingewerkt, zodat zij een waardige ICT opvolger kan worden. 
Het was erg vreemd om met een ingaande lockdown afscheid te moeten nemen. De twee contactouders van zijn groep hebben namens alle ouders afgelopen dinsdag afscheid genomen. Dezelfde dag nam het team en het schoolbestuur afscheid van Jaap met een prachtig cadeau en boekje met allerlei persoonlijke ‘verhalen’.  Het was een bijzonder moment. Wij wensen Jaap alle goeds toe in zijn nieuwe baan op het ‘Pantarijn’ en hebben afgesproken na een tijdje nog eens met hem en ons hele team een biertje te drinken als de pandemie voorbij is.

Opvolger meester Jaap

Aan de leerlingen uit groep 6 en hun ouders is afgelopen maandag bekend gemaakt wie de nieuwe leerkracht wordt. We waren aanvankelijk op zoek gegaan naar een meester, wat ook de wens van de kinderen was, maar uiteindelijk heeft de kwaliteit de doorslag gegeven en is het een juf geworden. Juf Irene komt ons team versterken en wij heten haar van harte welkom met ingang van 1 februari 2021! In de maand januari gaan juf Gonny (drie dagen) en meester Tom (twee dagen) ter overbrugging lesgeven aan groep 6. 

Afstandsonderwijs / online onderwijs

De draad is snel weer opgepakt. Het online onderwijs op afstand loopt alweer gesmeerd. De kinderen raken er steeds behendiger in om elkaar en de leerkracht in een MEET te treffen. De leerkrachten proberen zoveel mogelijk lessen online te zetten en door te gaan met de lesstof. In de onderbouw is de hoeveelheid (bewust) aanzienlijk minder, maar zelfs in de kleutergroepen liggen er ‘werkjes’ klaar en ontmoeten de kleuters hun juf digitaal. Bijzonder fijn dat alle ouders zo goed meewerken. Voor u zal het ook niet meevallen om thuis te werken en ondertussen je kind begeleiden met de schoolse taken. 

Noodopvang op school

Voor ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen is er de mogelijkheid om hun kind(eren) naar school te brengen.  Op woensdag 16 en donderdag 17 december hebben een aantal leerlingen hier al gebruik van gemaakt. Vrijdag 18 december is er geen noodopvang op school mogelijk, omdat deze dag als een vrije (studie)dag al gepland stond. Vanaf maandag 4 januari 2021 is er weer noodopvang op school mogelijk.

Noodopvang BSO Kinderopvang Wageningen

Ouders geven zelf aan de BSO door dat noodopvang gewenst is. De kinderen worden om 14.00 uur  bij school opgehaald. 
In de kerstvakantie zal Kinderopvang Wageningen de noodopvang voor kinderen verzorgen  van wie de ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Ook voor kinderen van ouders die GEEN klant zijn en eventueel wel opvang nodig hebben in de kerstvakantie kan opvang geregeld worden. U kunt dan een mail sturen naar: corona@kinderopvang-wageningen.nl met naam ouder, naam kind, leeftijd kind en schoolklas. Kinderopvang Wageningen stuurt een toelatingsformulier op en na goedkeuring kan er gebruikt gemaakt worden van opvang op de dagen die nodig zijn.

Afscheid Kiki en Fedde

Kiki en Fedde uit respectievelijk groep 4 en groep 2A gaan in de kerstvakantie verhuizen naar Singapore. Wij wensen hen een goede verhuizing toe en heel veel plezier op hun nieuwe school in  Singapore!

Kerstviering op school

De kerstviering viel door de lockdown een beetje in het water, maar niet helemaal.  Veel kinderen en  leerkrachten hadden hun prachtige kerstkleren, of foute kersttrui aangetrokken. Sommigen kinderen hadden hun onesie aan; alles was goed en gezellig. Ook de lunch die iedereen in hun lunchbakje had was heerlijk. Door sommige kleuters werd heel trots verteld dat de pannenkoeken in hun trommeltje hadden. In elke klas werden er spelletjes gedaan of werden er kerstkaarten gemaakt. Het was al met al toch een zeer geslaagde dag.

Activiteitencommissie

Graag bedanken wij speciaal de leden van onze activiteitencommissie. Zij hebben er voor gezorgd dat de school in kerstversieringen was gehuld en dat alle ouders een kleine kerstattentie ontvingen omdat de kerst’borrel’ met de ouders dit jaar niet door kon gaan. De decembermaand is een drukke maand voor de activiteitencommissie vanwege de sinterklaas- en kerstviering. Ondanks de coronatijd is geprobeerd er toch iets van te maken en dat wordt zeer gewaardeerd! 

Wanneer zijn we weer open?

Zoals het nu staat gaan alle basisscholen op maandag 18 januari 2021 weer open. Mocht hierin een verandering komen dan laten wij u dat per mail weten. 
 

Fijne kerstvakantie voor iedereen en heel veel goeds en gezondheid toegewenst voor 2021!

 

--
www.brinkschool.nl | Contact