BrinkBerichten nr. 16

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 16 / 07-01-2021
 


Iedereen een goede start toegewenst in 2021!

Door de lockdown is het niet eenvoudig om het werken thuis te combineren met het lesgeven aan de kinderen. We hopen dat het jullie zo goed mogelijk gaat lukken. De kinderen zijn inmiddels met Classroom al aardig vertrouwd. Zo ook de leerkrachten. Zij zetten leerstof klaar in Classroom, nemen instructiefilmpjes op, organiseren MEET’s en maken gebruik van de padlets, een gezamenlijk  digitaal ‘bord’ om foto’s en teksten op te plaatsen en nog veel meer.


Afstandsonderwijs

Gelukkig hebben we allemaal ervaring met het afstandsonderwijs en kon de draad vanaf de eerste dag direct weer worden opgepakt. Naast de leerkrachten zorgen ook de leraarondersteuners voor individuele digitale ondersteuning. 

School is toegankelijk

Mocht uw zoon of dochter iets moeten ophalen op school dan kan dat. De school is iedere dag van 8.30- 14.00 uur open vanwege de noodopvang. 

Noodopvang deze week

Bij deze tweede schoolsluiting zien we dat meer ouders van de noodopvang van school gebruik maken. Dat is ook wel te begrijpen. Het aantal leerlingen is verdrievoudigd. 
Hadden we in de eerste lockdown op de drukste dag  4,4% van alle leerlingen op school, nu is dat 13,4%. Er zijn niet méér ouders werkzaam in cruciale beroepen, maar in de eerste schoolsluiting konden de ouders de opvang beter regelen. Deze stijging is op alle scholen in Wageningen en ook in de kinderopvang te zien. De noodopvang wordt gecoördineerd door Alice; er zijn leerkrachten die per toerbeurt ingeroosterd zijn voor de begeleiding van de kinderen.

Lockdown tot wanneer?

We wachten de persconferentie van het kabinet komende dinsdag af om te horen of de scholen ook na 18 januari gesloten blijven. Vooralsnog  is er niets veranderd aan de protocollen en advisering vanuit de Rijksoverheid, ook niet met betrekking tot het toelaten van kinderen met klachten op school voor de noodopvang. Want voor kinderen onder de twaalf jaar, die corona-achtige  klachten hebben, geldt het advies zich te laten testen. 

Ingekomen bericht van de GGD

Beste ouders/ verzorgers,

De scholen zijn gesloten. Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben veel invloed op kinderen en gezinnen. De structuur valt weg, jullie hebben minder contact en misschien zorgen over je gezondheid.  Op www.groeigids.nl en www.nji.nl/coronavirus is veel informatie over dit onderwerp te vinden en kunt u ook chatten. U kunt ook contact met ons opnemen om met u mee te denken.
Dit kan door te mailen naar ggd@vggm.nl of te bellen tussen 9.00-17.00 uur naar 088-355 6000.

Hartelijke groet,

Team Jeugdgezondheidszorg GGD Gelderland-Midden
 
--
www.brinkschool.nl | Contact