BrinkBerichten nr. 29

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 29 / 15-04-2021
 


Schoolschaakkampioenschap

Op 7 april 2021 heeft het team van de  G.J. van den Brinkschool een tweede plaats behaald tijdens het jaarlijkse Wageningse schoolschaakkampioenschap.
Het team, bestaande uit Kick, Olivier, Seppe en Levi ontvangt deze week van schaakjuf Anja de gewonnen beker. Het toernooi vond dit jaar namelijk online plaats. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat jongens!

30 apen, 2 koningen en een kopje suiker

Afgelopen vrijdag en vandaag zijn de eerste oefendagen geweest voor de schoolbrede musical. De komende weken zal er regelmatig geoefend worden door de leerlingen onder leiding van dramadocent Francisca en muziekdocent Alice. De opvoering van de schoolmusical vindt op donderdag 3 juni in de Junushoff plaats, zie jubileumkalender. Nadere informatie over de opvoering volgt. 

Wat te doen als een leerling positief getest is?

n de bijlage treft u informatie aan over hoe de school communiceert als een leerling positief getest is. Deze informatie is inmiddels ook op onze website geplaatst. Wij volgen hierin de richtlijnen (van het scholenteam) van de  GGD. 

Meesters- en juffendag vrijdag 23 april 2021

Dit schooljaar zal de ‘Meesters- en Juffendag’ op een andere manier gevierd worden dan gebruikelijk. De dag heeft een feestelijk tintje en natuurlijk wordt er door de meesters en juffen getrakteerd, maar er zijn geen spelletjes door de school heen omdat we vanwege de pandemie de groepen gescheiden van elkaar moeten houden. Elke leerkracht geeft een eigen invulling aan deze dag. Gezellig wordt het zeker! 

Vooraankondiging jubileumdag maandag 17 mei en vraag

Zoals u weet is er elke maand een leuke activiteit vanwege ons eeuwfeest.  In de maand mei staat op maandag 17 mei de leerlingen een verrassing te wachten. Voor deze verrassing zoeken wij twee bezorgers. Wie kan ons helpen met het ophalen van twee “pakketten” van ongeveer 1 bij 1,5m op maandag 17 mei om 08.00 uur in Ede? En/of bij het retourneren van deze “pakketten” om 16.00 in Ede? Deze “pakketten” zijn de verrassing bij het buitenspelen die dag. Als u ons hier mee kunt helpen, wilt u dan mailen naar mariska.stap@brinkschool.nl

‘Oorlog in mijn buurt’, een project voor groep 7 en 8 / Leren door ontmoeting

Sinds een paar weken nemen de leerlingen uit de groepen 7 en 8 deel aan een bijzonder project, genaamd: ‘Oorlog in mijn buurt’. De kinderen maken hun eigen vragen en ontmoeten op school in groepen van drie of vier iemand die tijdens de oorlog in de buurt van school heeft gewoond. Na zes weken vindt de eindpresentatie plaats waarin de kinderen het verhaal van de oudere vertellen in hun bijzijn. Wij vinden het heel bijzonder dat de leerlingen mensen zullen spreken die de oorlog hebben meegemaakt. Een volgende generatie kinderen zal dit, gezien de leeftijd van deze mensen, niet meer kunnen ervaren.  Wat ons betreft wordt het een indrukwekkende, interessante en vooral leerzame periode!

Cadeau opening 1 maart

Tijdens de opening  van ons honderdjarig bestaan op woensdag 24 april heeft Petr namens de leerlingen en cheque  en een cadeau van de burgemeester aangenomen. In dit cadeau zaten meerdere springtouwen waar tijdens het buitenspelen gebruik van gemaakt kan worden. 

Tijdelijk ‘afscheid’ van juf Elsemiek (groep 7)

Omdat Elsemiek met zwangerschapsverlof gaat hebben de leerlingen uit groep 7 een baby vriendenboekje aan Elsemiek gegeven met daarin een foto van zichzelf als baby.
Wij wensen haar een goed vervolg van haar zwangerschap toe! 

Leerlingenraad in de krant

Het interview van de leerlingen met een journalist van “Stad Wageningen’ is gisteren gepubliceerd in de de krant. De journalist heeft de leerlingenraad mooi in het zonnetje gezet.

INGEKOMEN BRICHT


Oranjestichting Wageningen

Deze week is er een kleurplaat uitgedeeld aan de kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 9 jaar, zodat de kinderen  ruim de tijd hebben om te tekenen en te kleuren. Op de kleurplaat staat waar de kleurplaat (uiterlijk 28 april) ingeleverd kan worden. Op de achterzijde van de tekening is ook het  aangepaste programma van de Koningsdag-viering te vinden. 
 
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
positief_geteste_leerling__1_.pdf