BrinkBerichten nr. 32

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 32 / 20-05-2021
 


Honderdjarig bestaan

Vanaf afgelopen februari is er iedere maand een feestelijke activiteit voor de kinderen, vanwege ons honderdjarig bestaan. Afgelopen maandag was er voor de onderbouw een springkussen in de speelzaal en konden de leerlingen uit de bovenbouw een balletje trappen in de opblaasbare pannakooi. Dit was perfect door de lustrumcommissie geregeld. Caroline van de lustrumcommissie had Thijs, Ralph en Linda bereid gevonden om de leerlingen te assisteren in de pannakooi. Twee andere ouders, Gerard en Dinant hadden het springkussen en de pannakooi ‘s ochtends vroeg al opgehaald. Reuze bedankt voor jullie hulp!
De kinderen hebben enorm genoten. Vooral van de ijscokar die ś middags ook nog langs kwam. Ondanks de regen is toch alles doorgegaan! 

Onweer

Gistermiddag rond 13.00 uur was er flinke bliksemflits erg dichtbij school, waar een aantal kinderen van waren geschrokken. Vlak daarna lag het internet eruit. Er is hard aan gewerkt om de internetverbinding weer tot stand te krijgen, gelukkig lukte dat weer in de loop van donderdagochtend. Onze ICT'er, juf Mariska, kreeg met hulp van Cloudwise alles weer in orde. 

Groep 8 op schoolkamp

Alle klassen hebben de leerlingen van groep 8 gisterochtend om 10.30 uur uitgezwaaid. Zij vertrokken onder leiding van meester Guido, juf Nicole en meester Rick (stagiair) naar Overasselt. Onderweg moest er even geschuild worden voor de regen, maar gelukkig was er geen onweer en is iedereen goed aangekomen. Meester Ron kwam in de loop van de middag. Gevieren zorgen deze leerkrachten ervoor dat de kinderen een fantastisch schoolkamp krijgen. 

Brinkkrant

De eerste digitale Brinkkrant van en door leerlingen is 30 april jl. verschenen.  Graag willen we hier nog wat meer bekendheid aangeven. 
https:// schoolkrant.brinkschool.nl  (het wachtwoord is bij de kinderen bekend).
De digitale leerlingenkrant verschijnt elke laatste vrijdag van de maand en heeft een aantal vaste rubrieken. Zo is er bijvoorbeeld steeds ‘het interview’, een column van de hoofdredacteur, kort nieuws, moppen, verjaardagen, natuur en eettips. De krant is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 t/m groep 8. 

Schooldichter

Alle ouders hebben een mail gehad van de schooldichter, Ivanka. Ivanka is ook de dichter die het mooie gedicht over onze jarige school op de ramen heeft geschreven.  Zij heeft alle (!) leerlingen geïnspireerd tot het schrijven van een gedicht. De gedichten worden gebundeld een prachtig boek. Als u met uw bedrijf dit boek wilt sponsoren, dan kan dat ook. Een mail met nadere informatie hierover wordt zo spoedig mogelijk gestuurd. Als u hier nog een vraag over heeft, mail gerust naar directie@brinkschool.nl 
--
www.brinkschool.nl | Contact