BrinkBerichten nr. 35

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2020 - 2021, nr. 35 / 16-06-2021
 

Film van de schoolbrede musical

Vanwege de coronamaatregelen moest er in onderdelen gefilmd worden. Zodra de film gereed is wordt deze in elke klas bekeken. Wij zijn erg benieuwd, want behalve groep 7 (de hoofdrolspelers) heeft nog niemand de totale musical  gezien. U ontvangt op de dag dat de film af is via de groepsapp of via de mail een link naar de film, zodat u deze thuis ook kunt bekijken.

Typediploma

Alle leerlingen die tot het eind aan de typecursus meededen hebben het typediploma behaald. Van harte gefeliciteerd met jullie diploma: Tijmen, Beau, Maxime, Florentine, Sil, Roan, Jorrit, Lion, Noor, Rosalie, Noora, Evy en Sam. Niet op de foto, Arthur; hij was ziek. Juf José (van Gigakids) bedanken wij hartelijk voor het geven van de lessen. 

Afscheid juf Gonny en juf Marja

Vrijdag 9 juli nemen we afscheid van juf Gonny en juf Marja. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Nieuwe juf 

Wij heten Pauline van harte welkom op onze school!  Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat Pauline les geven aan groep 1/2A. Binnenkort zal zij zich aan de ouders van leerlingen uit groep 1/2A voorstellen. 

Klassenverdeling schooljaar 2021-2022

groep 1/2A: juf Pauline
groep 1/2B: juf Ans en juf Astrid
groep 1/2C:  juf Dianne en juf Hanneke
groep 3: juf Cristel en juf Sophie
groep 4: juf Marianne en juf Maaike
groep 5: juf Susanne (en één dag meester Tom)
groep 5-8: meester Tom en juf Els
groep 6: juf Irene (en één dag meester Ron)
groep 7: juf Elsemiek en meester Guido
groep 8: juf Diana en meester Guido

Juf Elsemiek heeft een zoon

Sem is 30 mei 2021 geboren. Wij feliciteren Elsemiek en haar gezin van harte met de geboorte van Sem!

ALV woensdag 23 juni

Volgende week ontvangt u via de BrinkBerichten de vergaderstukken voor de Algemene Leden Vergadering van de Wageningse Schoolvereniging, die op woensdagavond  23 juni online gehouden wordt.

Leren is groeien in doen, weten en begrijpen

De kracht van IPC is dat het naast kennis ook vaardigheden en inzichten oplevert. Door te doen begrijp je immers zoveel meer! De leerlingen van groep 5 en 6 hebben in twee- of drietallen samen gewerkt aan het maken van een vulkaan. Vervolgens regelt juf Jip droogijs. Want als de vulkanen voorzien worden van droogijs en zeepsop ontstaat er een spectaculair resultaat! 

Boekpresentatie in groep 3

De moeder van Tijl, Noor en Loek heeft een presentatie van haar boek gegeven in groep 3. Zij heeft de illustraties gemaakt voor het boek ‘Tovertranen’ en vertelde hoe het boek gemaakt is. 

Gevonden voorwerpen

Nu ouders heel af en toe in school komen is het lastig om de gevonden voorwerpen uit te zoeken. Ziet u op de foto iets liggen dat u herkent? Kom het gerust ophalen.Stembus MR

Denkt u aan het stemmen voor de medezeggenschapsraad? U kunt uw stem uitbrengen tot uiterlijk vrijdag 18 juni 14.15 uur. De stembus staat op de keukenbar in de hal.  De uitslag van de verkiezing wordt op 23 juni bekend gemaakt tijdens de ALV.

Gedichtenbundel

Mocht u het formulier voor de bestelling kwijt zijn, dan is dat geen punt. Een mailtje naar Alice,  directie@brinkschool.nl volstaat ook. Graag tot uiterlijk 14 juni, vanwege het drukken van het boek. We willen dit boek nog voor de zomervakantie meegeven.

Klusvaders bedankt

Twee klusvaders (René en Dirk) hebben het tunneltje op het kleuterplein gerepareerd. Het is weer veilig voor iedereen.  Reuze bedankt, klussers!

Plantjes

De gezaaide plantjes onder het raam van het speellokaal doen het erg goed. Ze worden dan ook goed door de leerlingen verzorgd. 

Hulp gezocht voor Vossenjacht op 2 juli

Als onderdeel van het 100-jarig jubileum van de school wordt op vrijdagochtend 2 juli voor alle kinderen een vossenjacht georganiseerd. De jubileumcommissie heeft hiervoor hulp nodig van ouders. Ze zijn op zoek naar 5 tot 7 enthousiaste ouders die voor een ochtendje in de huid willen kruipen van een leuk personage als vossen, bijvoorbeeld ‘Kai en Kiki, het klaar-over duo’ of ‘Betty Bellenblaas’. Daarnaast zoeken ze begeleiders voor de teams. Je ontvangt hierover via de contactouders meer informatie. Als je het leuk lijkt, check alvast in je agenda en geef je op!


 
 
www.brinkschool.nl | Contact