BrinkBerichten nr. 07

 

logo

BrinkBerichten

Wekelijkse nieuwsbrief
van de G.J. van den Brinkschool

 

Jaargang 2021 - 2022, nr. 7 / 04-11-2021
 

Maandelijkse BrinkBerichten

Omdat u via het ouderportaal regelmatig per klas op de hoogte wordt gehouden van klassenactiviteiten, (met filmpjes en foto’s) verschijnen de BrinkBerichten voortaan alleen op de eerste donderdag van de maand.

Stand van zaken COVID-19

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen week werd duidelijk dat  er voor het basisonderwijs niets is  veranderd.  De belangrijkste veranderingen sinds de start van het schooljaar gelden ook nu nog. Deze waren:  bij één besmetting hoeft niet de hele klas meer in quarantaine (we zullen u  uiteraard informeren als er een leerling besmet is) en de mondkapjesplicht en de verplichting om 1,5 meter afstand tussen volwassenen te houden zijn komen te vervallen. 

Nog geen ouders naar binnen bij het brengen van de kinderen

Er was u toegezegd dat na de herfstvakantie op vaste momenten  ouders de kinderen naar binnen konden brengen. Dit is een aantal weken uitgesteld vanwege het landelijk beeld van oplopende coronabesmettingen. We durven het nog niet zo goed aan. Binnenkort laten we u via het ouderportaal weten wanneer en hoe we hiermee starten. 

Herfst in de kleutergroepen

In de kleutergroepen staat het thema herfst centraal. Er is geschilderd en er zijn prachtige paddenstoelen van klei gemaakt. Deze zijn tentoongesteld op de herfsttafels. 

Rapportageformulier vrijdag 5 november

Morgen wordt het rapportageformulier  naar aanleiding van de eerste schoolweken aan de leerlingen meegegeven. Volgende week vinden de gesprekken hierover met u en de leerkracht plaats. Wij nodigen u van harte uit om uw kind (vanaf groep 2) mee te nemen naar deze gesprekken. De voorlopig adviesgesprekken in groep 8 vinden plaats op maandag 22 en dinsdag 23 november.

Luizenpluizen

Het gebruikelijke pluizen van de luizen wordt in iedere groep weer opgestart. Meestal gebeurt dit na een korte vakantie.  Dit wordt via de contactouders geregeld.   

Nieuwe leerlingenraad

In de eerste schoolweken hebben er verkiezingen voor de leerlingenraad plaatsgevonden. In de leerlingenraad hebben vertegenwoordigers uit groep 6 t/m 8 zitting. Iedere afgevaardigde is één jaar lid van de leerlingenraad, zodat meerdere leerlingen de mogelijkheid krijgen hun klas te vertegenwoordigen.
Benoemd voor het schooljaar 2021-2022 zijn:
- Zoë en Nan uit groep 6
- Chris en Evi uit groep 7
- Evi en Remco uit groep 5-8
- Arthur en Sam uit groep 8
De doelen van de leerlingenraad zijn:
- leerlingen een volwaardige inbreng en inspraak geven in het schoolgebeuren;
- leerlingen democratie laten ervaren;
- leerlingen laten meedenken over wat haalbaar en realistisch is;
De taken van de leerlingenraad zijn:
- Advies geven over  speeltoestellen en speelgoed op het schoolplein.
- Het bijhouden van de ideeënbus en alles wat vanuit de klassen naar voren wordt gebracht bespreken.
- Het evalueren van de schoolregels.
- Nieuwe ouders op de eerste verdieping een rondleiding geven.-
- Het licht en geluid van het BrinkTheater beheren en het onderhoud van de vijver regelen. 

Vooraankondiging ALV

De Algemene Leden Vergadering van onze vereniging wordt gehouden op  woensdag 24 november 2021, 20.00 uur op school. Via Parro ontvangt u binnenkort hiervoor een uitnodiging.  Het belooft een interessante avond te worden omdat de ALV onderdeel is van een ‘carrousel’. Er zijn vier ‘carrousel’ onderdelen: 1. Bewegingsonderwijs op de GJ van den Brinkschool  /  2. Algemene LedenVergadering   /   3. Stand van zaken ‘leerKRACHT’ op de GJ van den Brinkschool  / en  4.  Gezellig napraten aan de ‘school’bar’.  Dus wees welkom! 

Kunstmenu Wageningen

Vanuit het Kunstmenu zijn er de afgelopen weken in verschillende klassen kunstenaars actief geweest of zijn er klassen naar een voorstelling geweest. In het ouderportaal is u hierover informatie gestuurd. Zo zijn bijvoorbeeld groep 4 en 5 naar een voorstelling in Theater Junushoff geweest, hebben groep 7 en 8 schilderles gehad, heeft de onderbouw genoten van de accordeonlessen van gastmeester Hans en heeft groep 8 ook  beat creating-les gehad van gastmeester Sean. Bij beat creating componeren de leerlingen zelf hun digitale muziek. Hoe gaaf is dat? 

Spotlight on….

De rubriek ‘Spotlight on…’ wordt deze keer door Angelique ingevuld en is te vinden in de bijlage bij deze BrinkBerichten.

Brinkorkest en Brinkkoor

Onder leiding van meester Marcus oefent het Brinkorkest en het Brinkkoor voor een optreden op 15 december in het BrinkTheater. De leden van het  Brinkorkest uit de groepen 5 t/m 8 zijn:  Mike (drum),  Quinten (trombone), Hanneke (viool), Femke (blokfluit) Beau (piano), Dana (accordeon),  Luca (piano),  Anna S, (piano), Leonne (klarinet),  Vera (viool) en Levi (saxofoon). Het Brinkkoor bestaat uit:  Merel, Frida, Eline, Floor, Sterre, Zara, Emma, Maartje, Fien en Guusje. 

Nieuwe leraarondersteuner

Volgende week start de nieuwe leraarondersteuner, juf Mandy.  Wij heten Mandy van harte welkom in ons team. Mandy is tijdelijke aangesteld ter vervanging van juf Nicole en zal, als Nicole terugkomt van haar zwangerschapsverlof, ook bij ons blijven werken. Mandy gaat ondersteuning geven in de groepen 5 t/m 8. 

Schooldamtoernooi

Het schooldamtoernooi voor de basisscholen uit Wageningen zal plaatsvinden op woensdag 17 november a.s. vanaf 14.30 uur.  Het wordt gehouden in het clubgebouw van WSDV aan de Grintweg 324a te Wageningen.  Kinderen uit de groepen 6, 7, 8 en 5-8 kunnen aangemeld worden. Wil jij of wil jouw kind meedoen?
Stuur dan een aanmelding naar: sportcommissiebrinkschool@gmail.com
Sportieve groet, de Sportcommissie GJ van den Brinkschool

INGEKOMEN BERICHTEN

In deze nieuwsbrief treft u drie ingekomen berichten aan. Om u gerust te stellen: wij krijgen vaker verzoeken en zijn zeer kritisch in het plaatsen van externe berichten  en plaatsen alleen die berichten die relevant zijn. Voor nu wordt geplaatst: de week van de pleegzorg, de klimaatmars en een vacature van Kinderopvang Wageningen met wie wij veel samenwerken.
 
Week van de pleegzorg
Via de gemeente Wageningen kregen wij het verzoek om aandacht te besteden aan de week van de pleegzorg. Er is nl. een groot tekort aan pleegouders. Vandaar dat er een spandoek aan het schoolhek hangt. Meer informatie:
https://www.pleegzorg.nl/week-van-de-pleegzorgIngekomen bericht van de klimaatcoalitie Wageningen
Klimaatmars 6 november 


Op dit moment is de klimaattop bezig in Glasgow waar volgens klimaatwetenschappers cruciale besluiten genomen moeten worden tussen regeringen om te verdere vernietiging van de mooie planeet waarop wij leven te voorkomen. Inclusief afspraken om CO2 uitstoot en opwarming van de aarde te verminderen.
Aankomende zaterdag is er een grote klimaatmars in Amsterdam om 13.00 op de dam. Een mooi moment om als burger aan te kunnen geven dat we dit belangrijk vinden en dat wij óók vinden dat de regering in actie moet komen en niet alleen dingen moet beloven.
Hopelijk gaan veel ouders van de Brinkschool ook met hun kinderen naar deze mars. Want dit gaat onze kinderen natuurlijk ook aan, misschien wel juíst aan…
Hieronder een paar links die handig zijn voor als je wilt gaan:
1.   Over de Mars https://klimaatmars2021.nl/
2. Er vertrekt ook een groep uit Wageningen: https://facebook.com/events/s/wageningen-goes-climate-march-/530411874925572/
3.  Ook wordt er morgenavond tussen 19.00 en 21.30 een workshop gegeven om spandoeken te maken, die dan ook meteen mee kunnen op zaterdag ;)Huishoudelijk medewerker gezocht voor kinderdagverblijf Pipeloi
Op Pipeloi wordt een enthousiaste huishoudelijk medewerker gezocht voor 4 a 5 dagen per week van 9.00u tot 14.00u. Mooi onder schooltijd! Geïnteresseerd? Klik op de link:
https://www.kinderopvang-wageningen.nl/_db/03%20vacatures/2021_10_26_vacature_hh_mw_Pipeloi_KDV.pdf
 
Met vriendelijke groet, Marion van Leeuwen, locatiemanager Kinderopvang Wageningen

 
 
www.brinkschool.nl | Contact
Bijlagen
7__spotlight_on__angelique.pdf