Vanaf maart 2019 start de school met een speciale groep voor hoogbegaafde kinderen. Voor deze groep kinderen geldt dat het reguliere verdiepende onderwijs niet voldoende is. Volgens de principes van passend onderwijs willen we extra hulp bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Hoogbegaafde kinderen vallen hier ook onder: zij hebben continu meer uitdaging nodig en hebben ondersteuning nodig bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling en andere vaardigheden, zoals ‘leren leren’ en omgaan met falen. Een daartoe opgeleide leraar heeft de kennis en pedagogische aanpak in huis om daarmee om te gaan. Daarnaast biedt hoogbegaafden onderwijs de kinderen het voordeel van een groep gelijkgestemde kinderen. Een hoogbegaafd kind zal zich in het regulier onderwijs steeds moeten aanpassen en voelt continu dat het anders denkt en reageert. Een groep met andere hoogbegaafde kinderen die op eenzelfde manier denken en schakelen, biedt hen de mogelijkheid zichzelf te zijn en aansluiting te vinden bij gelijkgestemden.
hoogbegaafden

De 5-8 groep is in feite een gewone klas binnen de G.J. van den Brinkschool, maar met een versneld, verdiept en verrijkt curriculum. Waar mogelijk worden activiteiten ondernomen met de andere reguliere groepen. Ook spelen de kinderen in de pauzes gezamenlijk op het schoolplein. Zo blijft er samenhang in de school en blijft het contact met leeftijdgenoten breed, zoals dat ook in de maatschappij is.

In de groep zitten kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Ook kinderen met een voortraject op een andere school zijn van harte welkom. Het aandeel hoogbegaafden in de maatschappij is niet hoog, dus alleen door samen te werken met andere scholen kunnen we voltijds onderwijs bieden en zo ervoor zorgen dat er passend onderwijs is voor alle kinderen.

Aanmelden

Het online aanmeldformulier voor de 5-8 groep vind je hier. Lees voor het aanmelden de laatste FAQ door 'Hoe kom ik in de 5-8 groep?', hierin staan de vereisten en de intakeprocedure.

FAQ's

Hier vindt u de meest gestelde vragen over voltijds hoogbegaafden onderwijs aan onze school. Staat uw vraag hier niet bij of wilt u meer weten, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.