Welkom op de site van de G.J. van den Brinkschool.

De G.J. van den Brinkschool is een algemene basisschool met ongeveer 245 leerlingen. De school is opgericht in 1921 door de Wageningse schoolvereniging en is gehuisvest in een oud, sfeervol pand, nabij het centrum van Wageningen, dat aan de eisen van deze tijd voldoet.

De Brinkschool is een onafhankelijke basisschool met veel inspraak voor ouders. Kinderen komen uit de buurt maar ook uit andere delen van Wageningen en uit omliggende dorpen.

Het openbare gedeelte van deze website geeft informatie over de school. Het besloten gedeelte is bedoeld voor ouders en leerlingen.

leerKRACHT

Sinds het schooljaar 2020-2021 zijn wij gestart met de leerKRACHT-methodiek. Met behulp van leerKRACHT werken wij als team continu aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs voor onze leerlingen, waarin we verschillende instrumenten gebruiken zoals de bordsessie , een wekelijkse, korte sessie, waarin we met elkaar de voortgang bespreken op onze doelen.

Als team leren we van elkaar en verbeteren we samen ons onderwijs. Er is veel ruimte voor ieders inbreng en we maken veel meer gebruik van elkaars kennis en kunde en zo sluit onze manier van werken beter op elkaar aan. We kijken bij elkaar in de les om te zien wat het effect is op leerlingen. Ook de leerlingen zijn meer betrokken omdat zij feedback geven op de lessen en dus meewerken aan de verbetering.

De leerKRACHT-aanpak is gebaseerd op wat bewezen werkt in landen met nog beter onderwijs dan het onze, maakt gebruik van hoe bijvoorbeeld ziekenhuizen met ‘continu verbeteren’en – blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht – effectief te zijn in het versterken van leraren in hun vak.

Wil je meer weten over de leerKRACHT-aanpak, bekijk dan deze video over leerKRACHT of lees meer op de-leerkracht-aanpak-pagina

schooljaar